Verschillende badkamer stijlen: welke stijl past bij jou?

Verschillende badkamer stijlen: welke stijl past bij jou?

De zomervakantie is voorbij, tijd om de handen uit de mouwen te steken. Misschien ook tijd om eindelijk eens de badkamer een make over te geven? Duik in de verschillende badkamer stijlen en trends van dit moment en ontdek welke stijl bij jou past. 

Keuzes, keuzes... 

Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt om de badkamer aan te pakken, maar nu begint het werk pas echt. Wil je een douche of ook een bad? Ga je voor tegels op de vloer en zo ja, welke kleur? Ga je voor een enkele of een dubbele wastafel? En welke stijl kies je voor je badkamer? 

Om je een klein beetje wegwijs te maken delen we vandaag vier verschillende badkamer stijlen die on trend zijn op dit moment, maar tegelijkertijd ook erg tijdloos zijn. Zo weet je zeker dat je over 3 jaar niet opnieuw voor al deze keuzes staat. 

Verschillende badkamer stijlen 

In deze blog staan vier verschillende badkamer stijlen centraal: 

  • Modern & kleurrijk 
  • Scandinavisch & licht 
  • Industrieel & stoer 
  • Klassiek & chic 

Het voordeel van het kiezen van één stijl is dat je je keuzes afbakent. Sommige stijlen zullen hier en daar wat overlappen, maar een industrieel metalen wastafel plaats je niet zo snel in een klassieke badkamer. Zo beperk je voor jezelf het aantal keuzes en kun je sneller aan je badkamer make over beginnen! 

badkamer stijlen

Modern & kleurrijk 

Wil je voor het hipste van het hipste gaan, kies dan voor terrazzo. Dat is een soort mozaïek van natuursteen verwerkt in cement. Ideaal voor je badkamervloer, door de ‘spikkels’ vallen vlekjes of vuiltjes minder op. 

Wist je dat je ook voor een terrazzo wastafel kan gaan? De verschillende kleurtjes natuursteen zorgen voor een vrolijk en speels effect in je badkamer. Bovendien kun je zo gemakkelijk de rest van de kleuren in je badkamer matchen met een van de kleurtjes uit het terrazzo. 

Tegenwoordig zijn ook verschillende accessoires zoals zeeppompjes en tandenborstelhouders te verkrijgen in terrazzo. Ga all out of houd het enkel bij een terrazzo wastafel als pronkstuk. 

scandinavische badkamer stijlen

Scandinavisch & licht 

Denk je aan Scandinavië, dan denk je aan stijlvol design. Maar ook aan wellness en sauna’s. Laten die twee zich nou perfect combineren. De key-elementen voor een Scandinavische badkamer zijn hout & lichte, witte materialen. 

Ga voor licht eikenhouten badkamermeubel met een strakke design waskom. Wil je een beetje kleur toevoegen aan je badkamer? Kies dan voor een rustgevende kleur, zoals lichtgroen of lichtblauw. 

Houd je badkamer qua details zo minimalistisch mogelijk, laat alle aandacht uitgaan naar je mooie designmeubel. Werk waar mogelijk met daglicht of creëer extra licht en ruimte in je badkamer door extra spiegels te plaatsen. 

industriele badkamer stijl

Industrieel & stoer 

Mag het voor jou wat stoerder, ga dan voor een badkamer met een industriële look. Denk aan donkere kleuren en materialen zoals hout en metaal en laat alle frutsels achterwege. Ga voor een badkamer zonder al te veel poespas, en werk alles niet te strak af voor een wat stoerdere look. 

Kies voor een mooie gietvloer of tegels met een beton-look. Denk je aan een inloop douche? Ga dan voor een industriële douchewand van zwart staal en glas. 
 
Met een badkamermeubel met een metalen frame creëer je gemakkelijk een industriële look. Maak het plaatje compleet met zwarte kranen. Wil je nog een stapje verder? Ga dan ook voor een zwarte wc en zwarte badkuip! 

gouden kraan

Klassiek & chic 

Voor een klassieke en chique badkamer zit het ‘m vooral in de details en afwerking. Denk aan gouden kranen, maar houd je badkamer qua kleur verder rustig. Ga voor klassiek wit of zachte pastelkleuren. 

Kies voor een marmeren wastafel voor een chique touch, of voor een klassieke witte waskom. Houd je vloer en muren simpel, focus liever op accessoires zoals luxe handdoeken en een mooie zachte badmat. 

Vind je het lastig om te bepalen welke van deze verschillende badkamer stijlen bij jou past? Maak een moodboard! Verzamel verschillende plaatjes (online via Pinterest of knip uit magazines) en kijk of je er een rode draad in kan ontdekken. 

Twijfel je te veel? Met de klassieke badkamerstijl kies je voor de meest veilige optie. Deze badkamerstijl is tijdloos en zal altijd on trend zijn.  Kom gerust langs in onze showroom voor advies en inspiratie.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published