Een badkamer in Scandinavische stijl

Een badkamer in Scandinavische stijl

Een Scandinavische badkamer is een aanrader voor iedereen die houdt van comfort en een natuurlijke, zachte en lichte sfeer. Door te kiezen voor enkele typische badkameraccessoires en sanitair in deze stijl en te investeren in natuurlijke materialen, kan je in je eigen badkamer op reis zonder ooit echt de deur uit te hoeven. Maar hoe tover je jouw huidige badkamer om in een oase die kalmte en rust uitstraalt? Wij lichten alvast enkele producten en accessoires toe die duidelijk maken hoe deze woonstijl verschilt van andere interieurstijlen.

Wat is de Scandinavische stijl? 

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door minimalisme, natuurlijke elementen, comfort en evenwicht. Opvallende designs en felle accenten horen er absoluut niet thuis. Alles oogt strak en praktisch en duurzame ontwerpen zijn vaak de stokpaardjes. Algemeen stellen we vast dat deze woonstijl gekenmerkt wordt door de volgende elementen: licht, zachtheid in kleuren en natuurlijke elementen.

Scandinavische badkamer stijl

Licht in je badkamer 

Licht vertolkt een hoofdrol in de Scandinavische stijl. Een badkamer met veel natuurlijk daglicht is daarom ideaal. Niet alleen zorgt veel licht voor meer ruimtegevoel en ademruimte, ook werkt zoveel natuurlijk daglicht goed voor de gezondheid. Beperk daarom je raamdecoratie en kies voor gordijnen of jaloezieën die pottenkijkers buiten houden maar de zon binnen laten. 

Zachtheid in huis 

Aangezien licht de hoofdrol vertolkt in een Scandinavisch interieur, merken we ook dat kleuren gekozen worden om het ruimtegevoel en die lichtheid te versterken. Vooral wit, maar ook zachte pasteltinten en grijze tonen zijn erg passend binnen deze interieurstijl. Ze weerkaatsen immers het natuurlijke daglicht optimaal en verlenen je badkamer een zekere frisheid en opgeruimdheid.

Pastelkleuren in je badkamer

Natuur en duurzaamheid 

Wie aan de Scandinavische stijl denkt, denkt aan hout. Niet alleen balken of hout op de muren, maar ook houtlook tegels in je badkamer zorgen in geen tijd voor die kenmerkende Scandinavische look and feel. Of kies voor en houten wastafelmeubel, gemaakt uit duurzaam hout en enkele houten accessoires en frisse groene planten. Nooit zag je badkamer er knusser en frisser uit.

Dubbel badkamermeubel in eikenhout

Een Scandinavisch bad en douche 

Wanneer je kiest voor een badkamer in deze stijl, dan draag je best ook comfort hoog in het vaandel. Geen enkel badkamerinterieur wordt immers zo gekenmerkt door luxe en comfort als de sober ogende Scandinavische stijl. Een vrijstaand, wit bad is zo onontbeerlijk. Kies voor een geometrische vorm of een rechthoekig design voor een strakke uitstraling of breng nog meer zachtheid in je interieur door voor een ovale of ronde vorm te kiezen.

Gaat je voorkeur uit naar een douche? Dan past een douche met UV-licht ideaal bij deze interieurstijl. Kies voor een douchecabine met witte afwerking of houtlook beplating. Het infraroodlicht versterkt dan op zijn beurt jouw lichaam en zorgt voor meer aanmaak van vitamine D en minder kwaaltjes gedurende de winter.

Spice things up met Scandinavische accessoires 

Ook al wordt de Scandinavische stijl gekenmerkt door soberheid en minimalisme, accessoires maken het totaalplaatje helemaal af. Wees zuinig en beperk echter het aantal spullen dat je uitstalt om trouw te blijven aan de kenmerkende, cleane look.

Keramische badkamer

Kies voor minimalistische, houten, strakke ontwerpen wanneer je decoratie in je badkamer integreert bij deze stijl. Denk maar aan rotan accessoires – een bakje voor de tandenborstels of voor je juwelen -, een houten krukje of rieten (was)manden om de puntjes op de spreekwoordelijke “i” te zetten. Voeg enkele planten toe om alles een extra frisse toets te geven.

Nood aan nog meer inspiratie? Bij Going Objects vind je alles voor een Scandinavisch badkamerinterieur. Check onze webshop of kom langs in onze showroom en wandel naar huis met de interieurstukken van je dromen.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published