Keramiek in je badkamer: 3 redenen waarom wel

Keramiek in je badkamer: 3 redenen waarom wel

Keramiek is wat we vandaag oneerbiedig kennen als ‘gebakken klei’. De techniek uit de tijd van de Oude Grieken gooit dezer dagen echter hoge ogen in ruimtes zoals de badkamer. Going Objects overtuigt je in drie stappen dat daar keramiek gebruiken niet per se eindigt met een bomma vibe. Integendeel.

Keramiek is hitte- en krasbestendig

Kindjes in huis, vaak in de weer met een krultang of is je poetsvrouw tuk op de straffere schuursponsen? Allemaal geen probleem voor deze steensoort. In het bakproces van vandaag zitten naast zand, klei en andere natuurlijke grondstoffen ook mineralen of kwarts, wat ineens de stevigheid van deze materie verklaart. De dikke laag glazuur die na het bakproces wordt toegevoegd, dekt de oppervlakte en moet lekken, krassen en vlekken voorkomen.

Scandinavische badkamerset met keramische plaat

We zouden zeggen: leef je uit maar dat doen we al in onze labo’s. That’s right: elke creatie testen we uitvoerig op verschillende parameters, zoals gebruiksgemak.

Keramiek is natuurlijk materiaal

Keramiek komt van het Griekse ‘keramos’ en betekent ‘werk gemaakt van aarde’. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Vandaag is klei nog altijd het resultaat van grotendeels natuurlijke ingrediënten.

zwarte keramische badkamerplaat

Omdat het proces zo makkelijk beïnvloedbaar is, kan je kiezen welk kleur je toevoegt om tot een knap eindresultaat te komen. Zo hebben we voor onze wastafelbladen keuze uit verschillende kleuren en prints. Een greep uit het aanbod:

  • Terrazzo: wie kent ze niet, die kleine stukjes mozaïek verdeeld over een wit of crèmekleurig blad. Een zachte look dankzij de pasteltinten enerzijds en een gedurfde keuze door de mix van kleuren en scherpe lijnen anderzijds. Wie thuis 365 dagen op vakantie wil zijn, moet gaan voor een blad in terrazzo.
  • De witte marmerlook: een absolute win-win want… de look van een klassebak als marmer aan de prijs van solide en duurzaam keramiek? Daar zeggen wij geen nee tegen.
  • Black is back, baby: al is het eigenlijk nooit weggeweest. De witte versie van hierboven hebben we ook in een zwarte variant. Tip: vind je zwart te zwaar? Houd dan het zwarte wastafelblad als eyecatcher, voeg eventueel bijpassende kranen toe en clash verder met wit of andere felle kleuren. Plezier en complimenten gegarandeerd!

Alles bekijken? Ons volledige aanbod wastafels en wastafelbladen in keramiek vind je hier.

Keramiek is makkelijk in onderhoud

Bijna overtuigd? Dan trekken we je met deze kwaliteit zonder twijfel over de streep: keramiek vraagt (bijna) geen onderhoud. In een ruimte als een badkamer is dat een mooi cadeau. Make-upresten, klodders tandpasta die niet op de borstel eindigen of in je mond blijven, vergeten scheerschuim, vernevelde lak of opgedroogde gel… It ain’t pretty sometimes.

Met keramiek hoef je niet wakker te liggen van een vlek meer of minder. Integendeel: het gladde oppervlak ziet er in no time weer glanzend uit na een beurt met de poetsdoek.

keramische badkamerset going objects

Reinig je frequent, dan zijn een vochtige doek, wat water en een beetje zachte detergent voldoende. Daar krijg je natuurlijk niet alles mee weg. Een verdund schuurmiddel maakt komaf met aangekoekt vuil en op en rond je wastafel(blad). Dat sopje kan je om de zoveel tijd toedienen.

Schuilt er een kleine kuisfreak in jou(w kuisvrouw)? Niet alle producten zijn geschikt voor gebruik. Echt sterke chemicaliën zoals gootsteenontstopper en ovenreiniger hoef je hier niet boven te halen.

 badkamerset met zwart keramiek

Bij Going Objects werken we elke dag aan de ontwerpen die jouw woning verdient, aan de prijs die jij de moeite waard vindt. In de badkamer spendeer je veel tijd, dus naast praktisch en functioneel mag die best mooi zijn om naar te kijken. Zo zoeken we naar unieke designs in zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Met onze meubels in keramiek ben je zeker van kwaliteit aan de gepaste prijs. Hier zit je met andere woorden gebakken!

 

Auteur: M.AH.L.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published