Meer kleur in je badkamer

Meer kleur in je badkamer

Een badkamer is vaak de laatste plek in huis die een likje verf krijgt. Vaak blijft deze dan ook saai wit. Maar in de design- en interieurwereld zien we langzaam een trend van de jaren tachtig terugkeren in de badkamer: rijke kleuren en pasteltinten worden steeds vaker gecombineerd met unieke materialen als marmer, keramiek, hout en fluweel. Alles kan en mag, zolang het maar vrolijk en extravert oogt. Maar hoe begin je er zelf aan?

Ton sur ton

Niet alleen deze herfst zien we beige op beige, ook in de badkamer wordt ton sur ton een must. Gedurfd en speels, maar allesbehalve over the top. Met deze kleur op kleur trend verwerk je op een subtiele manier meer kleur in je badkamerinterieur. Verf een wand in een muntgroene tint en kies tegelijk donkergroene handdoeken, zeep en houten badkamermeubels uit. Op die manier krijg je een rustige kleurinjectie in je interieur en past alles tegelijk mooi samen.

ton sur ton kleuren badkamer 

Rustgevende tinten

Fan van kleur maar hoeft het niet te druk of te fel? Kies dan kleuren uit die uit hetzelfde kleurenpalet komen of varianten binnen dezelfde kleurlijn. Zo kan je spelen met contrasten. Kies voor lichtblauwe muren een donkerblauwe accentmuur of varieer met donkerblauw en turkoois. Alles wordt zo een samenhangend geheel dat voor een zengevoel zorgt in de ruimte waar je het liefst van al tot rust komt.

badkamer in aardetinten

Pastel Terrazzo

Pastel is terug van nooit echt weggeweest. Wie dacht nooit te werken met zachte, romantische tinten in huis is er immers aan voor de moeite. Babyblauw, zachtroze, terracotta, muntgroen of zachtgeel. Pasteltinten zorgen voor een verfijnde, zachte en romantische sfeer in elke stoere badkamer, terwijl ze net het ultieme Zwedengevoel oproepen in de Scandinavische badkamers. Combineer eventueel met handdoeken in een fellere tint. Zo sluit pastel naadloos aan op je badkamerinterieur en- accessoires.

 pastelkleuren in badkamer

Knalkleuren

Mag het voor jou wel een beetje knallen? Kies dan voor felgekleurde badkamermeubels en muren in primaire kleuren. Wil je het liever wat stijlvol houden? Kies dan voor felgekleurde meubels tegen een witte of donkere achtergrond. Speel ook met felle tinten in je accessoires: van theelichtjes tot zeep- en tandenborstelhouders. Hoe gekker en feller, hoe leuker.

felle kleuren in badkamer

Wat wordt jouw volgende badkamerkleur?


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published