DIY: maak zelf natuurlijke badkamer producten

DIY: maak zelf natuurlijke badkamer producten

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf eco-vriendelijke en natuurlijke badkamer producten kan maken? Denk aan schoonmaakmiddelen voor je badkamer, maar bijvoorbeeld ook aan fijne crèmes voor je huid. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over natuurlijke badkamer producten en hoe je deze zelf maakt. 

going objects badkamermeubel

Waarom je beter voor natuurlijke badkamer producten kiest 

Traditionele schoonmaakmiddelen zitten vol chemische stofjes die niet altijd even goed zijn voor mens en milieu. Door zelf je schoonmaakmiddelen te maken van natuurlijke ingrediënten weet je zeker dat je geen schadelijke stoffen inademt tijdens het schoonmaken. Je zorgt voor minder afvalstoffen voor het milieu (zeker wanneer je een herbruikbare fles gebruikt voor je zelfgemaakte schoonmaakmiddel!) en bespaart een hoop geld. Zelf maken is namelijk een stuk voordeliger. 

Ook voor je gezicht en huid kun je zelf aan de slag. Denk aan fijne crèmes, scrubs of zelfs shampoo kun je zelf maken. Het voordeel van zelf je verzorgingsproducten maken is dat je precies weet welke ingrediënten je op je huid smeert. Bovendien kun je vaak ook zelf de geur en structuur van het middel bepalen. Ook hier bespaar je weer een hoop geld, maar het is vooral een leuke en creatieve activiteit.

natuurlijke producten

Haal deze essentials in huis 

Ga je zelf aan de slag met het maken van natuurlijke badkamer producten? Haal dan deze essentials zeker in huis: 

 • Plantaardige oliën, zoals kokosolie, amandelolie, olijfolie. Deze vormen vaak de basis van schoonheidsproducten. 
 • Soda (ook wel natriumcarbonaat). Dit is een goede vervanger voor chloor. Het reinigt, ontvet en heeft een ontsmettende werking. 
 • Baking soda (ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat). Een echt wondermiddel: je kunt er mee schoonmaken, maar je kan het ook gebruiken om zelf deo of tandpasta mee te maken. 
 • Schoonmaakazijn, om mee schoon te maken en vieze geurtjes te verwijderen. 
 • Marseillezeep, een natuurlijke zeep die als goede basis dient voor schoonmaakproducten. 
 • Ossegalzeep, een natuurlijke maar sterke vlekkenverwijderaar. 
 • Etherische oliën, deze voeg je toe om je natuurlijke badkamer producten een lekker geurtje te geven. 

Deze producten vind je bijna allemaal in de supermarkt. Kun je niet vinden wat je zoekt? Kijk dan eens in de webshop van Anne Drake. Daar vind je alle benodigdheden voor zero waste badkamer producten.  

Wil je je producten zo eco-vriendelijk mogelijk maken? Bewaar dan alles in herbruikbare flesjes en potten en gebruik oude t-shirts als poetsdoek. 

natuurlijke badkamer producten

Eco-vriendelijke en natuurlijke schoonmaakmiddelen voor je badkamer 

Klaar om je badkamer een schoonmaakbeurt te geven? Met deze Do-it-yourself schoonmaakmiddelen maak je jouw badkamer weer helemaal spic en span!

Allesreiniger 

 • 30 gram Marseillezeep 
 • 1,5 liter water 
 • 3 el soda 

Rasp de zeep boven een pan met 1,5 liter water en breng het aan de kook voor 5 tot 10 minuten. Voeg wat extra lepels soda toe zodat het een extra krachtige reiniger wordt. Laat het geheel een nachtje in de pan staan en giet het de volgende dag in een potje. De structuur moet een beetje aanvoelen als pudding. Gebruik het direct op een sponsje of los het op in een emmer water om er een sopje van te maken. 

Glasreiniger 

 • 500 ml water 
 • 500 ml azijn 
 • Voeg enkele druppels eco afwasmiddel toe 

Giet alles in een sprayflacon. Even schudden en het is klaar voor gebruik.  

Anti-schimmel badkamer reiniger 

 • 500 ml water 
 • 4 el soda 
 • 8 el schoonmaakazijn 
 • 10 druppels tea tree olie 

Breng het water aan de kook en voeg alle ingrediënten aan het water toe. Roer tot alles is opgelost. Laat het even afkoelen en giet het dan in een sprayflacon. Met deze anti-schimmel badkamerreiniger haal je geen agressieve schimmels weg die al maanden in je badkamer zitten, maar het verwijdert wel oppervlakkige schimmels en zorgt ervoor dat nieuwe schimmelplekken wegblijven. Spray het op de muur, laat het 30 minuten intrekken en ga er vervolgens met een spons overheen. 

Eco-vriendelijke en natuurlijke huidverzorging 

Ook voor je gezicht en lichaam kun je aan de slag met zelfgemaakte verzorgingsproducten. Op de blog van Zoë vind je heel wat leuke DIY-recepten.

Bijvoorbeeld om zelf shampoo bars te maken, een make-up remover of een deodorant.

natuurlijke badkamer producten

Een badkamer met een natural look 

Ook je badkamer kan je een natural look geven door met natuurlijke materialen zoals marmer, rotan en hout te werken. Bij Going Objects vind je verschillende wastafels en badkamermeubels van natuurlijke materialen. Kies een van onze sets, of stel zelf je ideale badkamermeubel samen. 

Maak een afspraak in onze showroom in Antwerpen of Amsterdam voor vrijblijvend interieuradvies voor je badkamer.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published