Een roze badkamer met moderne twist

Een roze badkamer met moderne twist

Hij is terug uit de jaren vijftig van de vorige eeuw: de roze badkamer! In Amerika was deze trend zo groot dat zelfs de badkuip en wc-pot pastel roze waren. Zover gaan we tegenwoordig gelukkig niet meer, maar de roze badkamer met een moderne twist is zeker de moeite waard. 

roze badkamer

De geschiedenis van roze badkamers 

Naast de roze badkamer waren ook andere pastelkleuren helemaal in halverwege vorige eeuw. Lichtgroen, oranje en beige: ze zijn allemaal de revue gepasseerd. Soms kom je nog zo’n oude badkamer tegen in een opknaphuis. Je eerste gedachte is waarschijnlijk ‘slopen’, maar mocht je een zeldzame vintage roze badkamer aantreffen dan moet je misschien even twee keer nadenken. Roze badkamers zijn namelijk weer helemaal on trend. Wellicht kan je de badkamer een toffe make over geven?

roze accessoires

De moderne roze badkamer 

Tegenwoordig mag het wel allemaal wat strakker en moderner. Ook gaan we niet meer voor een volledig roze badkamer, maar zit het roze meer in de details of accenten. Denk aan een roze tegelwand of nog subtieler: roze zeeppompjes en handdoeken. 

Zoek je toch iets uitdagender? Ga dan voor een roze wastafel. Met deze eyecatcher maak je meteen een statement van je badkamer.

roze badkamer inspiratie 

Zo combineer je de roze badkamer 

Natuurlijk ben je vrij om voor een all out roze badkamer te gaan. Jouw badkamer, jouw leven. Voor een moderne roze badkamer kies je echter best wat andere kleuren en materialen om mee te combineren. 

Wil je voor een meer chique look gaan, kies dan voor goud als accentkleur. Denk aan gouden kranen, een gouden spiegel of gouden greepjes op de kastdeurtjes. 

Roze combineert ook heel goed met groen. Zowel als kleur voor tegels en accessoires, maar ook groen in de vorm van plantjes matcht goed bij een roze badkamer. Groene planten die het goed doen in een badkamer zijn varens, de graslelie, de lepelplant en aloë vera. 

Ga je voor een strakke moderne look, houd het dan bij wit en zwart als accentkleuren.

roze handenwasser

Het kleinste kamertje van het huis 

Twijfel je nog? Of krijg je je partner niet helemaal overtuigd? Begin dan klein, en tover je toilet om tot een roze oase. Deze roze terrazzo handenwasser fleurt je toilet direct op. Maak het geheel af met zo’n mooie Franse rol toiletpapier in een pastel roze kleurtje. 

Ook bij Going Objects hebben we aan de liefhebbers van roze gedacht. Kom langs in onze showroom en laat je inspireren! 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published