Trend: matzwarte kranen in je badkamer

Trend: matzwarte kranen in je badkamer

Zwarte kranen zijn sinds 2017 dé trend voor in de badkamer en zijn echte blijvers. We zeggen vaarwel tegen de chromen en roestvrijstalen kranen en verwelkomen een nieuwe materiaalsoort in ons sanitair. Zwarte kranen vormen een leuk accent en zijn eenvoudig te combineren met verschillende stijlen. Lees hier hoe je zwarte kranen en andere zwarte accenten kan gebruiken in je droombadkamer.


@andreapreesman

Een zwarte designkraan

Een zwarte kraan zal meteen opvallen in je interieur en het nodige contrast creëren. Gecombineerd met een neutrale achtergrond en witte elementen, is dit altijd een schot in de roos voor een badkamer met designuitstraling. Dankzij een rustige wastafel en muurkleuring, zal je zwarte kraan meer tot zijn recht komen.

De Peru wastafelkraan biedt dankzij zijn hoogwaardige afwerking de perfect look voor jouw modern sanitair. Heb je schrik voor een te kil en te strak interieur? Ruil een rechtlijnig model dan in voor een gestroomlijnd alternatief met ronde glooiingen. De elegante Max kraan heeft bijvoorbeeld een sierlijk voorkomen dankzij de prachtige buiging. Deze kranen vormen een perfecte toevoeging aan elke badkamerset.

Zwarte kranen combineren uitstekend met natuurlijke en zachte elementen. Denk bijvoorbeeld aan houten badkamermeubels en natuursteen. Ook planten en zachte handdoeken zetten je zwarte kraan extra in de verf. Dankzij veel potplanten kan je een botanische uitstraling creëren die als oase van rust kan fungeren. Een mooi effect wordt gecreëerd dankzij een evenwichtig geheel van alle elementen.

Werken met subtiele accenten

Met zwart en wit kan het nooit misgaan, maar let toch op voor overdaad. Te veel zwart zal een te harde en kille look geven aan je badkamer. Werken met accenten en streven naar subtiliteit is dus de boodschap. We zetten de puntjes immers graag op de 'i', omdat kleine details een wereld van verschil kunnen betekenen! Een mat zwarte kraan in combinatie met de witte Alexis wasbak, een houten tablet en het zwarte Jules onderstel is ideaal. Handdoekrek Juliette is eveneens een perfect voorbeeld van een leuk accent. Dit rek is handig in de badkamer om handdoeken op te hangen zonder veel plaats te verliezen.

 

Het totaalplaatje

Een knap interieur is een interieur waarbij het totaalplaatje klopt. Kies je voor een zwarte kraan aan de wastafel, trek dit dan ook door naar de douche, de spiegel, de toiletrolhouder, … Eén voordeel: zwart combineer je gemakkelijk met alles, aangezien het een neutrale kleur is! Als je dan ook nog een zwarte keukenkraan installeert, is de hele woning in evenwicht door de stijl door te trekken

Matzwarte kranen schoonmaken

Een zwarte kraan kan pas een echte eyecatcher blijven in je interieur als ze mooi blijft zonder kalkaanslag. Op zwart zie je kalkaanslag namelijk net iets sneller dan op chroom. De mat zwarte kranen van Going Objects zijn gemakkelijk in onderhoud, krasbestendig en slijtvast. Elk materiaal vergt natuurlijk een minimum aan onderhoud. Door je kranen voldoende te drogen na gebruik en af en toe te reinigen met een zacht schoonmaakmiddel op basis van citroenzuur, kan je ze prachtig zwart houden. Gebruik nooit te harde middelen op basis van azijnzuur, chloor of zoutzuur.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published