Zo richt je een kleine badkamer in

Zo richt je een kleine badkamer in

Een kleine badkamer inrichten is niet eenvoudig door de beperktere mogelijkheden die je hebt. Met slimme en creatieve oplossingen kan je je badkamer optimaal inrichten en er het maximale uithalen. Aan de hand van deze tips vorm je die kleine ruimte om tot een badkamer om van te dromen, waarbij elke vierkante meter benut is.

Lichte kleuren

Het is een klassieker, maar lichte kleuren trekken iedere ruimte open. Een donkere muurkleur doet de ruimte immers enorm krimpen. Wil je toch wat contrast? Kies dan voor zwarte kranen.

 

Glas creëert een ruim gevoel

Glas is steeds een dankbaar materiaal om te gebruiken in compacte ruimtes. Dit materiaal reflecteert licht en zorgt daardoor voor een ruimer gevoel. Een grote spiegel kan ook wonderen doen. Als je de spiegel ophangt op een tactische plaats om daglicht te weerkaatsen, kan je de ruimte optisch vergroten.

Marmer heeft eveneens een verruimend effect dankzij weerspiegeling. Een lavabo in deze natuursteen licht je sanitair op. De glans zal het invallend licht namelijk reflecteren en de ruimte ruimer doen aanvoelen. Gebruik je wit marmer? Dan is dit effect nog groter, want lichte kleuren verruimen krappe ruimtes sowieso al.

Twee in één

Verschillende zaken combineren werkt altijd goed in een kleine sanitaire ruimte. Ga voor een lavabo met een opbergmeubel eronder en zelfs een spiegelkast als je nog meer opbergruimte wenst. Dankzij een spiegelkast liggen je dagelijkse spullen netjes uit het zicht en heb je ze toch meteen bij de hand als je ze nodig hebt. Kies eveneens voor een handdoekradiator zodat je geen extra droogrek hoeft te plaatsen: droger en verwarming in één!

Handige plankjes

Door creatief om te springen met de ruimte en elke vierkante centimeter goed te benutten, kan je het gebruiksgemak van je badkamer verbeteren. De muren kunnen bijvoorbeeld prima dienstdoen als opbergruimte. Een wandplank kan stijlvol zijn en je kan er heel wat op kwijt.

Zwevende en slanke meubels

Een ruim gevoel in een kleine badkamer creëren, doe je door zoveel mogelijk plaats vrij te houden op ooghoogte en massieve meubels te vermijden. Kies voor slanke constructies, die misschien zelfs zweven. Meubels met dunne poten ogen mooier in compacte ruimtes, omdat je er ‘doorheen’ kan kijken. Als je je vloeren vrijhoudt, creëer je een ruimtegevoel én kan je gemakkelijker poetsen.

Onze Nestor combinatie oogt erg elegant en zorgt ervoor dat jouw sanitair ruimer zal aanvoelen. De kast is verkrijgbaar in eik, teak en teak rotan.

 

Een compacte inloopdouche

Droom jij van een inloopdouche met regensproeier? Zo’n douche neemt altijd meer plaats in dan een douche met een deur. De lengte van de inloopdouche dient minstens 120 cm te zijn om geen problemen met spatten te krijgen en je hebt ongeveer 60 cm ruimte nodig om uit je douche te kunnen stappen. Met een zwarte regensproeier op de kortste zijde van de douche, vermijd je spatten in de rest van je badkamer.

Een douche met een deur neemt echter ook heel wat plaats in: de draaideur moet immers open kunnen. Een schuifdeur is de ideale oplossing voor in een kleine badkamer.

Grote tegels voor een immens ruimtegevoel

Maak niet de fout om te kiezen voor kleine mozaïektegels: deze zijn erg charmant, maar komen druk over. Een grote tegel of een gietvloer zal het ruimtelijk gevoel daarentegen doortrekken.

Meten is weten

Als elke centimeter ertoe doet, is het belangrijk om te weten waarover je het hebt. Meet je badkamer tot in de puntjes uit en teken ze daarna op een groot blad papier. Je kan verschillende meubels en toestellen schetsen in de uitgetekende badkamer om zo na te gaan wat de best mogelijke opstelling is. Om te verifiëren dat de opstelling effectief mogelijk is, kan je de omtrek van de meubels en toestellen uittekenen op en knippen uit karton, zodat je je badkamerplattegrond kan leggen. Op die manier kan je onaangename verrassingen vermijden.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published